Merhaba Değerli Dövüş Eğitimleri Takipçileri bu yazımızda Önce Muay Thai Sanatını Daha Sonrada Eğitimini vereceğiz.
Muay Thai Nedir? Nerden Gelir?
Taylanda ortaya çıkmıştır. Bir Dövüş Sporudur. Aynı zamanda Tayland Boksu da denir.En başta Tayland olmak üzere Myanmar (eski adı ile Burma), Kamboçya, Laos gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde uygulanır.
Muay Thai de Yumruk, diz, dirsek ve tekmeler kullanılır.
Tarihi 1300'lere kadar dayanabilmektedir. Eski antik sistemlerin tümü "Muay Boran" (Antik Döğüş Sistemi) şemsiyesi altındadır (Bu konuda birçok efsane mevcuttur)
Peki Bu Teknik Nedir?
Muay Thai'de eller, dirsekler, tekmeler ve dizler temel saldırı tekniklerinde kullanılmaktadır. Muay Thai'de tekme, yumruk ve blokların hepsinde bütün bedenin kalçanın dönüşüyle birlikte kullanılması söz konusudur ve bu tekniklere diğer savaş sanatlarından daha yavaşlık vermekle birlikte daha büyük bir güç kazandırmaktadır.
Müsabaka öncesinde yarışmacılar, hem dini hem de ısınma amaçlı belirli seremonik dansları yaparlar.
Tam temaslı diğer dövüş sporlarında olduğu gibi Muay Thai'de de kondüsyonun önemli bir yeri vardır. Ring koşullarının gerektirdiği sertlik ve kondüsyon için gereken çalışmalara Muay Thai'de özellikle yer verilmektedir. Diğer bazı mücadele sporları antrenmanında kullanılan koşma, gölge boksu, ip atlama, vücut direncine dayalı egzersizler, sağlık topu egzersizleri, karın kasları egzersizleri ve bazı durumlarda ağırlık antrenmanı gibi çalışmalar Muay Thai'de de uygulanır.
Muay Thai, "diz, dirsek, yumruk ve tekme" vuruşlarından dolayı 8 organ dövüşü olarak da adlandırılır. Geleneksel Muay Thai, Muay Boran ve Bando sistemlerinde kafa vuruş teknikleri de olduğundan bazen 9 organ sistemi olarak da isimlendirilir.
Profesyonel ve Amatör Muay Thai antrenman metodolojisi %90 oranında aynı kapsamda seyreder. "Gölge Boksu, Temel Teknikler, Pao (Pad) diye adlandırılan darbe yastığı, Torba, Djab-Ko (belden yukarı yapılan güreş) ve kapsamlı "Sparring" (eşli müsabaka tipi çalışma) "bölümlerinden başka kondüsyon arttırıcı "Cross Training " çalışmaları antrenmanların büyük bölümünü teşkil eder. Tayland'da çalışmalar kamp tabir edilen yerlerde, batıda ise "Gym" olarak adlandırılan salonlarda gerçekleştirilir. Tayland'da gerçekleştirilen çalışmalar batıdakilere oranla çok daha kapsamlıdır. Boksörler kamplarda yer, içer, yatar ve antrenman yaparlar. Her gün sabah 2 saat, akşam ise yine 2-3 saat olarak antrenman gerçekleştirilir. Bu ağır antrenmanlar neticesinde boksörler Lumpini, Raja gibi statlarda her 2-3 haftada bir, son derece sert,tempolu,yorucu geçen” 5 raund x 3 dakika” üzerinden döğüşler gerçekleştirecek seviyelere çıkabilirler, ki bu da neden Muay Thai orijinli dövüşcülerin aynı zamanda "Kickboxing, K-1 vb" gibi farklı organizasyonlarda, disiplinlerde de başarı kazanabildiklerini açıklamaya yetmektedir.
Geleneksel Muay Thai'de ise yine aynı tip çalışmaların yanı sıra, ağırlık teknik bölümlere verilir. Ayrıca, daha küçük hedef odaklı ve yer güreşi, kilit, sabitleme, kafa vuruşları tipi çalışmalar da yapılır. Myanmar'da bu tip antrenmanlar sonucu döğüşcüler hünerlerini ele bandaj sarılı olarak sergilerler... Ayrıca bu dövüş stili Siam ve Burma arasında çıkan savaş sonucunda Siyamlıların önemli bir kişisinin esir düşmesi üzerine Burma kralı kendisinin 10 iyi dövüşcüsüyle başa çıkarsa ona özgürlüğünü vereceğini söylemiştir ve Siyam dövüşçüsü bu dövüşçüleri yenerek özgürlüğüne kavuşur. Her ne kadar savaş kaybedilse de Thai halkı bu zafere kendileri savaş kazanmış kadar sevinirler. Tabi ki bunlar doğrulanamayacak efsanelerdir. Ancak, kralların saraylarında boksörleri bulundurduğu ve bunları himayelerine almış oldukları birçok kaynakça doğrulanmış bilgilerdir.Muay Thai Nerden Öğreneceğim?
Türkiyede pek çok kursu olsa da asıl yeri Tayland'tır.
Fakat bu durum Tayland'ı gerektirmiyor.
Ülkemizde de pek çok hakkıyla yapan yerler bulunmaktadır.
Fakat siz buraya kadar geldiğinize göre bir alternatif arıyorsunuz demektir.
Muay Thai Eğitim setine Merhaba deyin!
Yaklaşık Boyutu 8 GB dır.
Oldukça Kapsamlı Anlatım Özel bir settir.
Üstteki butona tıkladıktan Sonra 5 saniye bekleyip Sağ üst köşedeki "Skip" veya "Reklamı Geç" Butonuna Basın.
Lütfen alttaki Sosyal Medya ikonlarını kullanarak bize destek olun,Paylaşın.
Linke girilmiyor 404 not found
YanıtlaSil